Destination

Privacy

 

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze bijgewerkte wet op gegevensbescherming, internationaal bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is van toepassing in de hele Europese Unie.

Deze regelgeving richt zich primair op de opslag en bescherming van persoonsgegevens. Hoewel er al veel bepalingen in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) waren opgenomen, is deze wet nu ingetrokken. Dit betekent dat de nieuwe Europese wetgeving inzake gegevensbescherming ook gevolgen heeft voor het beleid van TravelWhale met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.

Wat verandert?

Elke organisatie in de EU, inclusief TravelWhale, moet opnieuw nadenken over de manier waarop zij persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers verzamelen, opslaan en beveiligen. De wet richt zich op drie hoofdonderwerpen:

Opslag van persoonlijke gegevens
Bescherming van persoonlijke gegevens
Het melden van datalekken aan de relevante autoriteiten
In het beleid van TravelWhale zijn alle relevante afspraken over deze onderwerpen vastgelegd in een beleidsplan. Dit plan is toegankelijk voor klanten en bezoekers, wat betekent dat we voldoen aan wettelijke vereisten die bewijzen dat we voldoen aan de toepasselijke wetgeving.

Uitleg van de wet op de gegevensbescherming:

Opslag van persoonsgegevens Er zijn verschillende soorten persoonsgegevens. Onder persoonsgegevens vallen naast basisgegevens als naam, adres en woonplaats ook telefoonnummers, e-mailadressen en postcodes met huisnummers. Bepaalde gegevens zoals ras, religie of gezondheid worden beschouwd als bijzondere persoonsgegevens en genieten een bijzondere bescherming. In het privacybeleid leest u welke gegevens TravelWhale verzamelt, waar deze worden opgeslagen en hoe u toegang kunt krijgen tot uw gegevens.
Bescherming van persoonsgegevens Om uw gegevens optimaal te beschermen heeft TravelWhale een databeheerder in dienst die toeziet op de veiligheid van de systemen waarin de persoonsgegevens zijn opgeslagen. Meer informatie vindt u in onze gegevensbeschermingsverklaring.
Datalekken Volgens de nieuwe regelgeving moeten datalekken gemeld worden. Mochten er onverhoopt gegevens verloren gaan, dan is TravelWhale verplicht dit te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In geval van een dergelijk incident is TravelWhale tevens verplicht klanten en bezoekers over de situatie te informeren. Voor meer informatie kunt u onze procedure voor datalekken raadplegen.
Heb je nog vragen? Als u verwarring heeft over ons beleid of andere privacygerelateerde vragen over onze diensten, kunt u contact met ons opnemen via Privacy@travelwhale.nl.